Özel Ay Okulları

Ay Okulları’nda Bütünsel Başarı Yaklaşımı

Fiziksel Takip

Başarıya giden yolda öğrenme sürecini etkileyen birçok engelin bilimsel olarak tespit edildiğini biliyoruz. Söz konusu engellerin çoğunlukla çocuğun fizyolojik yapısından kaynaklandığını da.
Ayrıca kalıtımsal hastalıklar, beslenme düzeni, uyku düzeni gibi faktörler de çocukların uzun ve etkili odaklanmalarını, öğrendiği yeni bilgileri uzun süreli belleğe taşımalarını da zorlaştırmaktadır.
Halıcıoğlu Tıp Merkezi ile yaptığımız anlaşma kapsamında öğrencilerimizi uzman hekim tarafından düzenli sağlık taramalarından geçirerek öğrenme sürecini etkileyen fizyolojik faktörleri ortadan kaldırmayı, okul ve yaşam başarısını yükseltmeyi hedeflemekteyiz.
Her dönem öğrencilerimize akademik karnenin yanı sıra, Sağlık Karnesi ve Psikolojik Gelişim Karneleri de vermeyi kıymetli bulmaktayız.

Psikolojik Takip

Ruhsal sağlığımız başarıya giden yolda fiziksel sağlığımız kadar önemli bir role sahip. Bu nedenle alanında uzman Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ekibimiz okulumuz öğrencilerini sürekli olarak bilimsel taramalardan geçiriyor ve ruhsal sağlığımızın öğrenme sürecini zedeleyebilecek unsurlarını ortadan kaldırıyor ve sınav kaygısı, öğrenme bozuklukları, konsantrasyon problemleri gibi konularda öğrencilerimize rehberlik ediyorlar. Ayrıca Sağlık birimimiz ile düzenli toplantılar gerçekleştirerek her bir öğrenci özelinde ruhsal yapıyı etkileyen fizyolojik durumlar olup olmadığını inceliyorlar. Böylece, öğrencinin bütünsel başarı halinde olabilmesi için sosyal, fizyolojik, akademik durumu sürekli olarak takip ediliyor ve başarıya giden yolda en ufak bir boşluk bırakılmıyor.

Akademik Başarı Takibi

Ay Koleji olarak her çocuğun bireysel başarısını ve bireysel gelişimini kendi içerisinde değerlendirmek gerektiğine inanıyoruz. Öğrencilerimizin kendi potansiyellerini maksimum seviyede kullanabilmeleri için ölçme değerlendirme birimimiz tarafından sürekli bilimsel ölçümler yapıyor, her tarama sonrası eksiklerini birlikte belirliyor ve bir sonraki ölçüme kadar belirlenen eksiklerin tamamlanmasını sağlıyoruz. Böylece; her öğrenci bir sonraki eğitim seviyesine eksiksiz geçmiş oluyor.