Ortaokul

Ay Koleji ortaokulunda güne kitap okuma saati ile başlanır. Günün ilk 30 dakikasını kapsayan okuma saatinde öğrencilerimizin okuduğunu anlama becerisi geliştirmeleri ve kitap okuma alışkanlığını sürekli hale getirilmesi hedeflenir.

Lise giriş sınavlarına hazırlık çalışmaları 5.sınıf itibari ile başlamaktadır. Yabancı dil ağırlıklı sınıf olma özelliği taşıyan 5.sınıflarımızda yoğun olarak İngilizce ve Fransızca dersleri uygulanmaktadır. Yoğunlaştırılmış akademik program ile ulusal ve uluslararası sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz ilkokulumuzda edindikleri sorumluluk bilinci ile kendi akademik gelişimlerini izleme ve geliştirme fırsatı yakalarlar.

Ortaokulumuzda derslerin kazanımları lise hazırlık programına uygun olarak işlenmektedir. Konu, ünite ve genel kazanım ölçümleri günlük, haftalık, aylık, dönemlik ve yıllık olmak üzere düzenlenmektedir. Her sınıf seviyesinde her yılın ilk haftası uygulanan “ Hazır bulunuşluk” sınavı ile öğrencilerimizin sene başında akademik yeterlilik seviyesi ölçülür. Ölçme-değerlendirme birimimiz tarafından oluşturulan bu raporlar öğrenci- öğretmen- aile katılımında planlanan toplantılarda değerlendirilir, bireysel hedefler belirlenir. Süreç aynı titizlikle sene içerisindeki diğer değerlendirme sınavlarında da sürdürülür.

Öğrencilerimiz sık sık Türkiye geneli deneme sınavlarına katılmakta olup yurt genelindeki yaşıtları arasında elde ettikleri yüzdelik dilimlerini geliştirebilmeleri için bireysel olarak takip edilmektedir. Değerlendirme sonuçlarına bağlı olarak tamamlama eğitimleri ile öğrenmenin bir süreç olarak yürütülmesi Ay Kolejinde ortaokul başarısının temelini oluşturur.

Akademik başarıya ek olarak ortaokul öğrencilerimizin sanat ve spor alanlarında aktif katılımı hedeflenir. Okulumuzda ortaokul müzik derslerinde branşlaşma sistemi uygulanmaktadır. Müzik öğretmenlerimiz tarafından uygulanan yetenek analizleri ve öğrencilerimizin bireysel ilgileri doğrultusunda her bir öğrencimiz yan flüt, gitar, keman branşlarından birine yönlendirilir. Müzik derslerinde 3 gruba ayrılan öğrencilerimiz branş öğretmenleri eşliğinde enstrüman dersleri alır. Geliştirilen bu sistem sayesinde her bir öğrencimiz ortaokul mezuniyeti sırasında en az bir enstrümanı nitelikli çalabilir hale gelmektedir.

Dersi derste aktif katılım ile öğrenilmesini hedeflendiğimiz ortaokul programımız sayesinde her öğrencinin gelişimi bireysel takip edilir ve okul-aile iş birliği güçlü kılınır, yurt içi ve yurt dışı gezileri, sosyal aktivite ve yarışmalarla desteklenir.

Ay Koleji ortaokulunda da ilkokulda olduğu gibi öğrencilerimizin ders programları akademik derslere ek olarak yabancı dil, seramik/ kil atölyesi, yaşam becerileri atölyesi, yoga / dans atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, satranç atölyesi, beden eğitimi / yüzme dersleri gibi sanat ve spor dersleri ile zenginleştirilmiştir.