Özel Ay Kolejinde Önce Sağlıklı Olmak Önemlidir…

Sağlık Bakanlığının yeni Koronavirüs (2019–nCov) ülkemizde rastlanmış olması açıklamasıyla ile güne başladık. BİZLER İÇİNDE SÜRECİ ÖĞRENME, TEDBİRLİ OLMA VE İŞ BİRLİĞİ ZAMANI BAŞLADI. Sabah 00.30 sularında Sağlık Bakanı tarafından basın yoluyla yapılan açıklamada; son zamanlarda dünya gündemini oluşturan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu” ilan edilmesine neden olan “Yeni Koronavirüs (2019–nCov)”ü ülkemizde de tespit edilmiştir. Yansıra salgın hastalıklarda çocuklarımızı etkilemektedir. Yapılan açıklamalar ve bilgiler doğrultusunda kurum olarak korunma amaçlı gerçekleştirdiğimiz çalışmaları, olası bir salgın anında okulumuzun hazırlıklarını ve velilerimizden beklentilerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz:

  1. HİJYEN EĞİTİMLERİ ile sınıf öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize, bireysel korunmalarıyla ilgili olarak okul sürecinde tuvalet kullanımı ile ilgili uygulamalar ve fırsat eğitimi yaptık.
  2. KAMPÜSÜMÜZDE HİJYEN ORTAMI İÇİN derslikler, atölye ve laboratuarlar, yemekhane, oyun alanları, tuvaletler vb tüm alanlarının profesyonel firma tarafından ilaçlama yoluyla hijyen koşullarını sağladık. Günlük temizlikte hijyen madde kullanımını artırdık. El dezenfektanı için düzen kurmaktayız.
  3. SERVİS ARAÇLARINDA HİJYEN ORTAMI İÇİN öğrenci ve öğretmenlerimizin kullandığı servis araçlarının yine aynı firma tarafından ilaçlama yoluyla hijyen koşullarını sağladık.
  4. OKUL DIŞI GEZİLERİMİZİ, YÜZME Derslerimizi, OKUL SONRASI KURSLARIMIZI ve LONCA ATÖLYELERİNİ gelişmeler doğrultusunda yeniden planlamak üzere tedbir amaçlı erteledik.
  5. OLASI BİR ZORUNLU TATİL DURUMUNDA EĞİTİM-ÖĞRETİM faaliyetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından telafi takviminin de yapılandırılacağını öngörüyoruz. Ancak AY Koleji olarak, dönem başında benzer durumlarda kullanılmak üzere öngörü ile yapılandırdığımız OKULİSTİK programı olası tatil durumunda evde öğrenme (flipped–learning) modeli ile etkinleştirilecektir. OKULİSTİK kazanım videoları ve ödevlendirme destekli çalışmalar öğretmenlerimizce yürütülecektir. Anasınıfı ve 1. Sınıflar için gerekli çalışmalar sınıf öğretmenleri tarafından iletilecektir.

Velilerimizden de salgın ihtimali olan gribal hastalık belirtileri göstermeleri durumunda, öğrencilerimizi kesinlikle okula göndermemenizi hassasiyetle rica ederiz.

Ayrıca, “AY KOLEJİNDE ÖNCE SAĞLIKLI OLMAK ÖNEMLİDİR...” başlıklı bu makale, son zamanlarda sıkça rastlanan enfeksiyon hastalıklarından “Beta Virüsü-Hastalığı” ile ilgili güncel kaynaklardan yararlanılarak hazırlanmıştır ve ekte sunulmaktadır. Sağlık Bakanlığı web sayfasında yayınlanan linklerde bilgilendirme için paylaşıyoruz. Evde bu konularda tedbir oluşturmanızı öneriyoruz.

HİJYEN

https://dosyamerkez.saglik.gov.tr/Eklenti/30549,11805el-hijyeniel-duzenlenmiscnvpdfpdf.pdf?0

SAĞLIKLI BESLENME

https://dosyamerkez.saglik.gov.tr/Eklenti/31326,beslenmebaskitemmuzyenilogocnvrtpdf.pdf?0  

KORONAVİRÜS

https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/bulasici-hastaliklar/2019-n-cov/liste/2019-ncov-afis-ve-brosurler.html

 

Sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz.