AY'da Spor ve Sanat

Ay Kolejinde öğrencilerimize sanat, spor ve edebiyat alanlarında bilgi, donanım ve entelektüel kazanım hedeflemekteyiz. Her bir çocuğun yetenekleri doğrultusunda seçenekler sunarak sanat ve spor alanlarında yetkinlik kazandırıyoruz.
Gitar, keman, yan flüt, klasik bale, modern dans, drama, tiyatro, solfej, orf, heykel/seramik, görsel sanatlar, jimnastik, basketbol, voleybol, yüzme, felsefe, çocuklar için felsefe (P4C), satranç alanlarında branş derslerimiz haftalık ders planımızda bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz için anaokulu ve 1. sınıflarımızda iskelet gelişimi için doğru duruş, estetik algı, kendini düzenleme kazanımlarını destekleyen klasik bale dersleri bulunmaktadır.

Ortaokuldan itibaren "vals" dersine tüm öğrencilerimiz katılırlar. Sanat eğitimimiz yanında yaratıcı drama, görsel sanatlar, akıl oyunları ve satranç dersleri de yer almaktadır. Müzik dersinde öğrencilerimiz İlkokul 3. sınıfa kadar orf, ritim, ses ve şan, nota eğitimlerini tamamlarlar. 4. sınıftan itibaren enstrümanda uzmanlaşırlar. Bu enstrümanlar yan flüt, gitar, keman ve kış okulunda ise piyano eğitimidir. Ortaokuldan itibaren müzik kültürü eğitimi, sanat tarihi, çok sesli okul korosu, acapela korosu, operet ve klasik Türk müziği eğitimleri verilir.

Görsel Sanatlar dersinde ise heykel, resim, seramik, çini ve görsel sanatlar tarihi eğitimi yer almaktadır.

İngilizce olarak kütüphane çalışmaları kapsamında dünya edebiyatı ve sanat tarihi de sanat çalışmaları arasında yer almaktadır.

Öğrencilerimizin her sene katıldıkları sanat gezileri (Müze, Bale, Opera,, Sergi) ile okul içerisindeki çalışmaları okul dışı etkinliklerle de desteklemekteyiz.

Ay'da spor çalışmalarının asıl amacı öğrencilerimizin fiziksel gelişimleri ve yeteneklerine uygun bir alanda uzmanlaşmasını sağlamak ve günlük egzersiz alışkanlığı kazandırmaktır. Spor çalışmaları içerisinde voleybol, basketbol, yüzme, savunma sporları, masa tenisi, okçuluk, jimnastik ve spor branşları tarihi eğitimi yer almaktadır.