Mutlu Çocuk Rehberi

Ay Koleji Kampüsünde, Mustafa Kemal Konferans Salonu'nda 06. 11. 2021 Cumartesi günü "Mutlu Çocuk Rehberi" isimli konferans düzenlendi.  Çocuk hastalıkları ve sağlığı uzman doktoru Osman Ayataç'ın önderliğinde Ay Koleji rehberlik biriminin de değerli katkılarıyla düzenlenen konferansa velilerimiz katılım gösterdi. Konferansta mutlu çocuk için yönetimsel yaklaşımlar her açıdan ele alındı. Mutlu çocuklar için eğitime çok yönlü bakılmasının fizyolojik sağlığın, psikolojiye  nasıl etkileri olduğunun detayları konuşuldu. Çocuğun eğitim ve gelişim sürecinde okul, aile işbirliğinin çok kıymetli olduğu vurgulandı. 

Ay Koleji'nin konuya yaklaşımı, öğrencilerimizin fizyolojik ve psikolojik sağlığı  için rehberlik kanadında ve sağlık kontrolleri sürecinde nasıl bir yol haritası izlendiği velilerle paylaşıldı. Her öğrencini çok kıymetli olduğu ve sadece akademik değil, ruhsal ve fizyolojik sağlık sürecinin titizlikle takip edildiği okullumuzdaki konferansta velilerin soruları da yanıtlandı. 

Değerli sağlık uzmanımız Dr. Osman Ayataç muayene ettiği ve pandemi sonrasında öğrencilerimizde tespit edilen yeme bozuklukları ve obeziteye dikkat çekti. Rehberlik servisimiz, yeme bozukluklarının, obezitenin kaynaklarını anlatırken pandemiden sonraki süreci kendi perspektifinden değerlendirdi. 

Ay Koleji ve velileri okulun sadece öğretim kurumu olmadığını mutlu çocuk için eğitim hayatına sağlık, rehberlik çalışmalarının da en az akademik başarılar kadar önemli olduğunu kanıksadı.