Ay Koleji' nde psikolojik takipte yeni adımlar

Akışında olduğumuz yaşam içinde birçok şeye yetişmeye çalışırken ruh sağlığımızı göz ardı edebiliyoruz. Bu süreçte karşılaştığımız zorlanmanların sebeplerini anlayamadan yalnızca üstesinden gelmeye çabalıyoruz. Oysa ki, yaşadığımız durumları iyi analiz edebiliyor olsak ve bu anlarda bedenimiz ve duygularımızın farkında olsak, yaşağımız zorlanmaların üstesinden çok doğal adımlarla gelebiliriz. 
Eskiden okullarda sadece başarıya odaklanılırken şimdi görüyoruz ki başarıya giden yolda sadece ders çalışmak yeterli olmuyor. Duygusal veya mental zorlanmalarımız, yoğun ders çalışmalarımıza rağmen hedefe ulaşmanın önünde engel oluşturuyor. Yapılan araştırmalarda gördüğümüz üzere, fiziksel sağlık kadar ruh sağlığı da büyük önem arz etmektedir. Başarıya giden bu yolda düzenlenmiş rutinlerin, sağlıklı beslenmenin ve ruh sağlığının yerinde olması çok önemlidir. Bu nedenle alanında uzman Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ekibimiz tarafından öğrencilerimizin sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimini takip etmek için periyodik olarak bilimsel açıdan güvenilirliği kanıtlanmış envanter çalışmaları yürütülmektedir. Envanterden alınan veriler doğrultusunda öğrencinin desteklenmesi gereken alanlar belirlenip bunun üzerine öğrencilerle ihtiyaca yönelik bireysel görüşmeler ya da grup çalışmaları planlanmaktadır.
Bu çalışmaların amacı; sınav kaygısı, verimli ders çalışma, öğrenmede zorlanma, odaklanmada zorlanma, çatışma çözme, empati, iletişim becerileri, duygu düzenleme becerileri gibi birçok alanda öğrencilerimizin gelişimine destek vermektir.
Ayrıca akademik becerilerin gelişimini sağlayan öğretmen ekibi ve sağlık birimimiz ile düzenli toplantılar gerçekleştirerek her bir öğrenci özelinde bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Bu toplantılarda, öğrencilerin zorlanmalarının temelinde yatan sebepler değerlendirilmektedir. Öğrenmede yaşanan zorluklar bazen uyku, beslenme gibi rutinlerin oluşmamasından kaynaklanırken bazen de fizyolojik ya da nörolojik sebeplerden kaynaklanmaktadır. Desteklenmesi gereken alanlar belirlendikten sonra ailenin alması gereken önlemler konusunda da bilgilendirmeler yapılmaktadır.
Böylece, öğrencinin bütünsel başarı halinde olabilmesi için sosyal, fiziksel ve akademik durumu sürekli olarak takip edilmekte ve başarıya giden yolda tam destekleme çalışmaları yapılmaktadır.