OKULLAR AÇILDI, AY'DA CIVIL CIVIL SEVİNÇLİ YAŞAM BAŞLADI!

Merhaba Sevgili AY Kolejliler,

İlk haftadan itibaren, her cuma akşamı, okulumuzda yaşanan önemli haberler ve gelişmeleri sizlerle paylaşmak için mektup şeklinde yayınlamaya karar verdik.

Bu sene, yeni döneme, pandeminin yarattığı sorunlara çözüm bulmak ve bir dizi önlemler almakla başlamış bulunuyoruz.

Sizlerin de bildiği gibi, bir yıl önce TSE'den "Okulum Temiz" belgesini almıştık. 3 Eylül de TSE Müfettişi tarafından tekrar denetlendik. Pandemi önlemlerini eksiksiz aldığımız için teşekkür aldığımızı, çocuklarımızın güvende olduğunu bilmenizi isteriz.

7 Eylül Salı Günü "Mustafa Kemal Konferans Salonu"muzda, doktorumuz çocuklarımıza ve çalışanlarımıza  pandemi önlemleri hakkında bilgilendirme konferansı verdi. Pandemiden korunma önlemlerine tekrar dikkat çekmiş olduk.

Pandemi döneminde okulların kapanmasıyla işsiz kalan, araçlarını satarak geçinmek zorunda kalan okul servis çalışanları ülkemizde büyük krize neden oldu, biz de  okul olarak nasibimizi aldık. Sorunun tamamı henüz  kalıcı ve tam çözülmese de kriz siz sağduyulu velilerimiz ve ekibimiz sayesinde çabuk atlatıldı. Bu günlerde deneyimli servis şöförü  ve hostes bulmak zorlaşmış durumda.  Ay Koleji olarak servis hizmet kalitesini artırmaya yönelik servis çalışanlarının tamamının katılacağı, 13 Eylül Pazartesi günü 10.00 da  eğitim semineri planladık.

İlk haftadan itibaren  okul sağlık danışmanımız Dr. Osman AYATAÇ sınav gruplarından başlayarak çocuklarımızı muayene etmeye başladı. Sağlık takip dosyası oluşturma çalışmamızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Her 8 çocuktan, 6 sının obezite sorunu yaşadığı gibi çok çarpıcı bir tespitte bulundu. Hareketsizlik, beslenme bozukluğu, stresin neden olduğu, gelecekte sistemik hastalıkların kalp krizi nedenlerinin başında gelen bu sorun  ile mücadele edebilmek için düzenli spor yapmayı, bilinçli beslenmeyi öğrencilerimizin kazanmalarını gündemimize almanın aciliyetini anlamış olduk.

İlk çocukluk dönemini bitirmiş çocuklarımızın rutin sağlık kontrol takiplerini ihmal etmemek gerektiğinin hayati olduğunu,  unutmamak gerekiyor. Kantin tüketimini azaltıp, yemekhanede pişen yemekleri yemeyi artırmak için kontrollü, sınırlı cep harçlığı konusunda desteklerinizi önemsiyoruz. Önümüzdeki günlerde, OAB üye velilerimizi yemek saatlerinde yemekhanemizde birlikte yemek yemeye davet ederek, çocuklarımızı motive etmeyi planlıyoruz.

Bu sene 1.Sınıflarımız ve Anasınıflarımız için ilk gözlemlerimiz ve rehberlik birimimizden uzmanımızın  söylemiyle; sevindirici düzeyde, tahminlerimizin üstünde iyi olduğunu, öğrenmeye açık, uyumlu çocuklar olduğu bilgisini,  sizlerle de paylaşmak istedik. Velilerimizin kaygı düzeyinin çok yüksek olduğunu, çocuklarımızın okula uyum sürecini zorlaştırdığına da dikkat çekmek istiyoruz. Bu süreci değerlendirmek, sınıf öğretmenlerimizle velilerimizi yakından tanıştırmak, okul kurallarını paylaşmak  için 12 Eylül pazar günü pandemi önlemleri alarak yüz-yüze Ana Sınıfı ve 1. sınıf toplantısı planladık.

Bildiğiniz gibi bu sene 4. sınıflarımızla akademik başarıyı daha da artırmak için branş dersleri uygulamasına geçtik.  Daha ilk günden itibaren öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin muhteşem uyum kabiliyeti hepimizi mutlu etti.

Çocukların uzun süre okullarından uzak kalmalarının davranış, disiplin, ruhsal desteğe ihtiyacı artırdığını gözlemlemekteyiz. Öğrenmenin uzaktan eğitimle desteklenmesinin, ihtiyaçlarını kapatamadığını mutlaka okul ortamının gerekli olduğunun önemini bir kez daha anlamış olduk. Pandeminin ruhsal etkilerini azaltmak amacıyla bu sene programımıza Yaratıcı Drama, Tiyatro, Dans-Yoga gibi  dersler eklendi. Eklenen branş derslerimizden  Yaratıcı Drama, Tiyatro, Dans-Yoga, öğretmenlerimiz derslere başladı. Çocuklarımız hem öğretmenlerini hem de dersleri çok sevdiler.

Öğrencilerimizin yaşam becerilerini artırmayı hedefliyoruz ayrıca Yaşam Atölyesi derslerimiz de ilk hafta programına başladı.

Haftaya Müzik derslerinde, öğrencilerimiz çok heyecan verici sürprizle karşılaşacaklar, sürprizimizin cevabını onlara bırakıyoruz.

İlkokul öğretmenlerimiz ve yönetim ekibimiz, IB merkezinden PYP öğretmen eğitimlerine resmen  başladılar. Aldıkları eğitimle çocuklarımızı dünya standartlarında nitelikli eğitim olanakları sunulacağı için çok mutluyuz.

İlk haftadan haberler şimdilik bu kadar.

Her konuda destekleriniz ve anlayışlı yaklaşımlarınız için teşekkürler. Güç birliğimiz, enerjimize  güç katıyor.

Sağlıklı günler diliyoruz.

Sevgilerimizle...