OKUL DOKTORUMUZ UYARIYOR

Tiroid hastalıklarından olan hipotiroidiyi -Hashimoto tiroditis (tiroid hormonu yetersizliği) hastalarına dışarıdan tiroid hormonu verilmesinin çok yanlış ve gereksiz olduğuna dair söylemlerini sıkca duyuyoruz. Yaşı genç olanlar hatırlamayabilir; geçmiş dönemde bir doktorun "zakkum bitkisiyle" kanser tedavisi yapmacağını idda etmesine benzetiyorum bu durumu. Bu doktora inanarak iyileşme sürecinde olan kanser hastaları rutin ilaçlarını bırakarak zakkum kullandılar ve üzülerek söyleyeyim çok sayıda kötü ve ölümcül durumlar oluştu.

Ay Okulları sağlık biriminin tecrübeli bir hekim ve çocuk hastalıkları uzmanı olarak lütfen "anemi, hipotiroidi ve D vitamini" eksikliğinde tedavisi gereksiz diye düşünmeyin ve hemen tedaviye başlayın. Bu üç hastalık hem fiziksel hem de zihinsel gerilik yapar, özellikle hipotiroidi saçtan tırnağa kadar bizi üzen bu hastalıktır. Yeni doğan döneminden yetişkin yaşlara kadar ne zaman tanı konulursa dışarıdan tiroid hormonu verilmelidir.

Yeterli deneysel veri olmayan bilim dışı söylemlerle kendinizin ve çocuklarınızın yakınlarınızın hayatını tehlikeye atmamanızı önemle belirtmek istiyorum.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dilerim.

Ay Koleji Sağlık Birimi,
Dr. Osman AYATAÇ