AY KOLEJLİ MİNİK ÖĞRENCİLER CAM OCAĞI'NA GİTTİ.

Fen Bilimleri dersinde madde ve özelliklerini işleyen 3. sınıf öğrencilerimiz maddenin, ısı karşısında değişimini izleyebilecekleri cam ocağı müzesine gittiler.

8 Aralık Çarşamba günü Ay İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri kampüsten hareket eden otobüs ile keyifli şarkılı, türkülü bir yolculuktan sonra "Cam Ocağı Müzesi'ne ulaştı.

Derste işledikleri madde ve özellikleri  ünitesindeki konuları cam ustalarından da dinlediler, gözlem yaptılar, notlar aldılar. Camın ısı karşısında nasıl faz değiştirdiğini izlediler.

Miniklerimiz Beykoz Cam Ocağı Müzesi’nde gezmenin yanısıra atölye çalışması ile kendi cam panolarını da yaptılar.

Yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanarak cam parçacıklarından figürler çalıştılar. Kiminin tabak kiminin tablo olarak yaptığı eserler, onlara keyifli dakikalar yaşattı.

Yaşayarak öğrenme deneyimleri minik öğrencilerimizin fen bilimleri dersi konularını çok daha iyi öğrenmelerini sağladı. Gezimiz, cam maddesinin tarihi, yapımı, kullanım alanları hakkında bilgi alarak  son buldu.

AY Kolejli minikler, gezi sonunda bilgili, yorgun ve mutluydu.