Veli Bilgilendirme Mektubu

AY Beni Takipte! / I’MENTOR Sistemi

Değerli Velimiz,
Çeyrek asırdır Eyüp ve GOP ilçelerinde  faaliyet göstermekte olan Ay Okulları, çağdaş ve Atatürkçü çizgisiyle bugüne kadar binlerce öz güvenli, sorumluluk sahibi öğrenci yetiştirmiştir.
Günümüz çocukları içinde bulunduğumuz çağ gereği bir çok olumsuz uyarana maruz kalmakta. Bu nedenle aileleri,  öğretmenleri tarafından sıkı takip edilme ihtiyacı duyduklarını düşünüyoruz.

Haziran ayından itibaren her bir  öğrencimiz bir" Mentor Öğretmen" tarafından takip edilecek. Siz velilerimizle sık sık iletilşime geçerek; öğrencimizin  okuldaki tüm gelişimi ve okulumuzda yapılan tüm işleyiş hakkında sizleri bilgilendiriyor ve
 okul- aile iş birliğini sağlıyor olacak.

‘‘Öğrencilerimizi motive etmenin ilk adımı öğrencimizin  ihtiyaçlarını belirlemektir. Her öğrenci biriciktir ve hepsinin farklı ihtiyaçları vardır.  I’MENTOR öğretmenlerimiz öğrencilerimizi her alanda okulda, evde, uzun tatillerde gözlemliyor olacaklar.
 Akademik gelişim, Sosyal-Psikolojik gelişim ve Fiziksel gelişim sürecini yapılan taramalar ile dosyalıyor ve tüm bunları düzenli periyotlarla siz velilerimizle paylaşıyor olacaklar.

Öğrencilerimizin takibini yaz tatillerinde de sürdürüyoruz!
Her yıl Eylül ayında uygulanan hazırbulunuşluk sınavlarının(geçmiş yılların konu eksiği var mı? yeni döneme hazır mı? anlamamızı sağlayan Ölçme sınavımız)  yanı sıra her yıl sonunda da yıl sonu sınavları ( Biten bir yılı değerlendirme sınavımız) uygulamaya başlıyoruz.
Yıl sonu sınavlarında öğrencimizin tüm yıl boyunca edindikleri kazanımları ölçüyor, her öğrencimizin eksik kazanımlarına yönelik bireysel çalışma planı hazırlıyor ve yaz boyunca da takip ediyor olacağız.
2022-2023 Eğitim döneminde 4. sınıftan itibaren müzik derslerinde üç farklı enstrüman Yan Flüt, Keman, Gitar dersleri başlatıyoruz. Şimdiden çocuğunuz enstrümanını seçmesini ve o alanda sanatcıları izlemelerini sahne performanslarını görmelerini öneriyoruz.
Anasınıfı, 1.,2.,3. sınıf seviyelerinde ise dünya müziklerini tanıma, nota dersi, Orf, Ritim gurup çalışmaları, iki sesli koro, gibi temel müzik eğitimi dersleri veriyor olacağız.
Her bir öğrencimizin yetenekleri doğrultusunda  takım  sporları Yüzme, Basketbol, Voleybol, Jimlastik, Savunma sporları çalışmaları yapıyor  ve yaşam boyu egzersiz yapma bilinci kazandırmayı hedefliyor olacağız.

Sevgilerimizle sağlıklı günler diliyoruz.