Ay Yılsonu Değerlendirme Sınavı (AYS) Duyurusu

Değerli Velimiz,
31 Mayıs 2022 Salı günü, öğrencilerimiz,  bütün bir yılın kazanımlarını kapsayan " AYS'ye (Ay Yılsonu Değerlendirme Sınavına) girecektir.

AYS  (Ay Yılsonu Değerlendirme Sınavı)  Nedir?

Her yıl haziran ayında yapılacak olan, öğrencinin yılsonu başarı düzeyini  ölçen, tüm dersleri kapsayan yılsonu değerlendirme sınavıdır.

Bu sınav aynı zamanda herbir öğrencimizin ihtiyacı olan alanlarda yaz döneminde desteklemek ve rehberlik etmek, uygun çalışma planı ve materyaller hazırlamak için takip sisteminin bir parçasıdır.

AYS (Ay Yılsonu Değerlendirme Sınavı)  Niçin Yapılıyor?
Yapılan sınav uygulaması sonucunda, konu ve kazanımlar ayrıntılı şekilde değerlendirilir. Analiz sonunda ortaya çıkan sonuçlara göre öğrencinin ihtiyacı olan tamamlayıcı eğitimler gibi akademik destek süreçleri Ölçme- Değerlendirme Birimi ve mentör öğretmenlerle birlikte incelenerek planlanır. Sonuçlar, raporlar aracılığıyla okul yönetimi ve rehberlik Birimine sunulur. Velilerimizle, öğrencimizin akademik durumu, yapılan ve yapılacak tüm çalışmalar paylaşılır. Bu şekilde bütün paydaşlar bilgilendirilmiş olur.
Her öğrenci kendi gelişim çizgisine ve performansına uygun olarak değerlendirilir ve elde edilen sonuçlara göre öğrenciye mentör öğretmenler tarafından bireysel olarak ödevlendirme/öneri program sunulur.
Sunulan program ve öğrencinin gelişimi mentör öğretmen tarafından yaz boyunca takip edilir. Yeni dönem Eğitim Öğretim yılı başında uygulanacak olan "Hazırbulunuşluk" sınavı ile öğrencinin yaz dönemindeki akademik gelişimi değerlendirilir.

Ay Beni Takipte!/  I’MENTOR  Sistemi
I’MENTOR, Öğrencinin iç disiplin duygusunu geliştirmesini ve kişisel yeterliliğini yine kişisel raporlar vasıtasıyla görmesini sağlayarak, sınava hazırlık noktasında eksikliklerin giderilmesine yardımcı olurken; mentor öğretmen ve PDR birimi, Okul Sağlık bitimi( Okul Doktoru) ile yürüttüğü çalışmalarla fiziksel, sosyal, duygusal gelişimlerini de destekler.

Tüm yıl süresince  bu takip ve rehberlik desteği devam ettirilir. Veli ile rapor sonuçları paylaşılır.

NOT: "AY Beni Takipte Sistemi" öğrencimizin bir sonraki yıla hazırlık çalışması olduğu için, yeni öğretim yılında kayıtlı öğrencileri kapsamaktadır.

AYS kitapçıkları okul dışına çıkarılamayacaktır.