Ay Koleji sağlık birimimiz çocuklar arasındaki salgın hastalıklar için uyarıyor!

Değerli Velimiz,
İçinde bulunduğumuz ilkbahar mevsimi çocuklarımızın bazı hastalıklar ile (Rota Virüs ve Adenovirüs’ün sebep olduğu kusma, ishal, ateşlenme, el-ayak hastalığı, suçiçeği ve kızamık gibi döküntülü hastalıklar) sıkça karşılaştığı bir dönemdir.
 Günümüzde salgın olan Covid-19 Pandemisi her ne kadar hızını kesmiş görünse de mutasyonlarla devam etmektedir.
Bu nedenle çocuklarımızı bu ve buna benzer salgınlardan korumak için aşağıda belirtmekte olduğumuz konulara önem göstermeliyiz:
-Çocukların, evden okula gitmeden önce ateşleri ölçülmeli, baş ve boğaz ağrısı, kusma, ishal, karın ağrısı varsa okul yönetimine bildirilmeli ve okula gönderilmemelidir.
-Maske uygulaması kesinlikle devam etmelidir.
-Yeni doğan bebeklerinize üç ve beşinci ayda iki kez (ROTA VİRÜS) aşısı uygulanmalıdır.
-Eller su ve sabun ile en az yirmi saniye yıkayıp iyice kurulanmalıdır.
-Yetişkinler ve çocuklar Covid-19’dan korunmak için kesinlikle yeterli dozda aşı yaptırmalıdır.
- Okul ve sınıfta sosyal-fiziksel mesafeye uymalıyız. Bu tutuma yaşamımız süresince dikkat edilmelidir.
- Okul olarak dersliklerimizi sıkça havalandırmaktayız fakat sizler de yatak odalarınızı (özellikle uyumadan önce), evlerinizin her alanını ise sık sık havalandırılmalısınız.
- Açıkta satılan yiyecekleri alınmamalıdır.
- Okul tuvaletlerinde ve umuma açık alanlarda hijyenik kurallara uyulmalıdır.Hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.