Darülaceze Başkanlığı Ve Özel Ay Kolejinin Birlikte Yürüttüğü “Lonca” Projesinin Tanıtım Kahvaltısında Gurur Dolu Anlar Yaşandı…

Darülaceze Başkanlığı ve Özel AY Kolejinin Birlikte Yürüttüğü “LONCA: Tasarım, Beceri, Üretim, Girişimcilik Atölyelerinde Nesiller Buluşuyor.” Projesinin tanıtımı; Darülaceze’de Darülirfan Salonunda sunulan kahvaltıda yapıldı. Gaziosmanpaşa ilçe protokolü, okul yöneticileri, okul aile birlikleri ile proje ekibinden oluşan, 300 kişilik davetli; gurur dolu anlara tanık oldu.

Protokol konuşmaları; Darülaceze Etkinlik Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet MALATYALI’nın moderatörlüğünde gerçekleşti. Özel AY Eğitim Kurumları Kurucusu Sayın Saadet BADEM, Özel AY Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Sayın Fikrîye AYDEMİR, LONCA projesinin etkileyici yolculuğunu anlattılar. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Sera YİĞİTER “Her bir yaşlı, biriciktir,” diye tanımladığında, salondaki Darülacezeli sakinlerin gözleri parladı.  Gaziosmanpaşa Kaymakamı Sayın Numan HATİPOĞLU, LONCA gibi yardımlaşma elini uzatan, her alanda yapılmakta olan toplumsal projelerin ülkemiz için çok değerli olduğunu vurguladı. Darülaceze Başkanı Sayın Hamza CEBECİ, Darülaceze Projelerini ve felsefesini anlatan konuşması çok etkileyiciydi.

Gaziosmanpaşa Protokolünden; Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ali ÇAĞRICI, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Haydar MEMİŞ, Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet USTA, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sayın Ali AKTAY ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Hülya ÇALIŞKAN teşrifleri ile bizleri onurlandırdılar.

Davetliler;  Gaziosmanpaşa ve Eyüpsultan ilçelerinden katılan okul müdürleri ve okul aile birliği üyeleri, darülaceze sakinleri, proje ekibindeki öğrenciler; tanıtım programında karşılıklı yardım etmenin mutluluğuna tanık oldular.

Filmleri izlerken nefesler tutuldu. Darülaceze kurumunu tanıtan ve projelerini anlatan sinevizyon gösterimi ile proje ekibi öğrencilerinin ve Darülaceze sakinlerinin atölye çalışmalarından kesitler sunan LONCA kısa filmi; izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı ve alkışlar eşliğinde izlendi.

Sertifika töreni için protokol, darülaceze sakinleri ve öğrencilerden oluşan tablo gurur vericiydi.

Toplu fotoğraf çekimi; bahçede bulunan “Hoş Geldiniz!” pankartının altında yapıldı ve Darülacezede buluşan yollar; LONCA Projesi ile mutluluğun tablosu oldu.

Özel AY Koleji LONCA Projesi nesilleri buluşturmaya ve gönüller arasında sevgi köprüleri kurmaya devam edecektir.

Konuşma metinleri için tıklayınız>>

Özel AY Eğitim Kurumları Kurucusu Sayın Saadet BADEM

Özel AY Eğitim Kurumları Okul Aile Birliği Başkanı Sayın Fikrîye AYDEMİR

Darülaceze Başkanlığı Haber Paylaşımı https://www.darulaceze.gov.tr/Haber/Details/10619

PROJE TANITIMI:

“LONCA: TASARIM, BECERİ, ÜRETİM, GİRİŞİMCİLİK ATÖLYELERİNDE NESİLLER BULUŞUYOR” PROJESİ

Ömür dediğimiz geçmişten geleceğe uzanan bir yolculuk. Yanımızda yöremizde her yaştan birilerinin olması, birlikte bir sonraki güne bağlanmak ve birlikte üretmek ömrümüze ömür katıyor. İşte bu noktada LONCA projesinin yolculuğu başlıyor. Özel AY Eğitim Kurumlarının lideri, öğretmeni, öğrencisi ve velisi bu noktada buluştular, düşündüler taşındılar ve bu projeyi yapılandılar: “LONCA: Tasarım, Beceri, Üretim, Girişimcilik Atölyelerinde Nesiller Buluşuyor” Projesi.

LONCA PROJESİ NİÇİN YAPILIYOR?

“Hepimizin Evi Darülaceze” ile “Hepimizin Projesi Lonca” ile nesiller buluşturuluyor ve el ele veriliyor. İş atölyelerinde yaşlı ve genç birlikte üretim yapıyor; yaşlıların yaşam enerjisi arttırılıyor ve öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini geliştiriliyor.

LONCA PROJESİNDE KİM, NEREDE, NE ZAMAN VE NASIL BULUŞUYOR?

Bu projede; Darülacezenin 10 sakininden, AY Ortaokulunun 30 öğrencisinden oluşan gönüllü bir ekip var. Bu ekip, her cumartesi 09.30-13.00 arasında, usta öğretici rehberliğinde, atölyelerde buluşuyor. Güzel olan; iki neslin haftalık ajandalarında; aynı saat diliminde, aynı işbirliği için aynı etkinliğin yer bulması.

LONCA EKİBİ, NASIL VE NEREDE BULUŞUYORLAR, BİR BAKALIM?

Üç atölyemiz var: Çorap, çini ve mutfak. Cumartesi 09.30 da Darülaceze sakinleri okul kapısında sevgiyle karşılanıyor. Proje liderinin odasında çay sohbetinden sonra 10.00 da atölyelerde iş başı yapılıyor. 11.00 de, molada, velilerden gelen el yapımı ikramların tadına doyum olmuyor. 13.00’e kadar çorap atölyesinde makinadan çıkan çoraplar; çini atölyesinde magnetler, vazolar, oya gibi işleniyor; mutfakta hamurlar, sebzeler usta ve çırak elleriyle biçimleniyor lezzetine kavuşuyor. İş atölyesinin sohbetlerini; anılar, yorumlar, şakalaşmalar şenlendiriyor. Girişimcilik ile ürünler yeni sahibinin odasında, damağında yerini buluyor, başka hayatlara dokunuveriyor.

LONCA ATÖLYELERİNDE ÇINLAYAN SEVGİ SESİ, DEVAM EDECEKTİR.

Birlikte başarmanın kıvancıyla başlayan; Darülaceze sakinlerimizi her buluşmamızda sevgi ile tınlayan “Sizi özledik,” sesleri, AY Kolejlilerin “İyi ki varsınız,” sesleri hep atölyelerimizde çınlayacak ve enerjimizin kıvılcımı olacak ve 30 hafta sürecek nesillerin buluşma yolculuğu yıllar yılı devam edecektir.

Darülaceze Başkanlığına değerli katkıları ve içten işbirliği için minnetle teşekkür ediyoruz. Özel AY Eğitim Kurumları, varlığının temel taşlarından biri olan toplum hizmeti projeleri ile nesilleri buluşturma yolculuğunu sürdürülebilir kılmak için hepimizin okulu olmaya söz veriyor.