Uluslarası Dil Sınavları

Uluslararası Cambridge Yabancı Dil Sınavları, Cambridge Üniversitesi tarafından yaklaşık 130 farklı ülkeden yılda 3 Milyon üzerinde öğrenci katılımı ile organize edilen uluslararası ingilizce yeterlilik sınavlarıdır. Özel AY Okulları, Uluslararası Cambridge sınav Merkezlerinden birisidir.

Özel AY Anadolu Lisesi İngilizce ağırlıklı program uygular, ikinci yabancı dil olarak Almanca öğretilir.  Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan ve ALTE ( Association of Language Testers in Europe) tarafından onaylanan bu sınavlar Young Learners (Starters, Movers, Flyers) Sınavları ve KET (Key English Test), PET (Preliminary English Test) ve FCE (First Certificate in English) Sınavları olmak üzere iki gruba ayrılmaktadırlar.  Her yıl aldığı başarılar ile ilçe birincisi okul olmayı sürdüren AY Ortaokulu ve Özel AY Anadolu Lisesinde yabancı dil eğitiminde 4 temel beceri (Okuma, yazma, dinleme ve konuşma) önemsenir. 4 Temel beceri Uluslararası Dil Sınavları ile ölçülür ve değerlendirilir. Özel AY Okullarında; İngilizce öğrenmek dünya vatandaşı olmanın anahtarıdır.

Cambridge English Sınavları  ile Ortaokul ve Lise öğrencilerimize dil seviyelerini uluslararası bir platformda – Avrupa Ortak Dil Çerçevesi kriterlerine uygun olarak- değerlendirme olanağı sunmaktayız. Değerlendirmeler Cambridge Üniversitesi tarafından yapılmakta ve sınava katılan her öğrenciye derecesine göre bir sertifika verilmektedir.

ÖZEL AY KOLEJİNDE İNGİLİZCE SONUÇLARINDAKİ BAŞARI ULUSLARARASI SINAVLAR İLE ÖLÇÜLÜR...