Kütüphane ve Okuma Kültürü

• Kütüphane ve Bilgi Merkezi
    Kütüphanemiz, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve personelimize; kitapları sevdirmeyi, kütüphane kültürü oluşturmayı, araştırma becerilerini geliştirmeyi, okumayı entelektüel gelişimin ihtiyaçlarından biri olarak yaşamın parçası haline getirmeyi, zamanı hem verimli hem de eğlenceli kullanmayı hedefler.
  • Bilgi Okuryazarlığı, Araştırma ve 21. Yüzyıl Becerileri
    Sınıf ve kütüphane öğretmeni, haftada en az bir saat verdikleri kütüphane derslerinde, öğrencilerimizin meraklı, yeni gelişmelerle ve konularla ilgili, telif haklarına saygılı, bilgi okuryazarı çağdaş bireyler olarak yetiştirilmesini destekler. Öğretmenlerimiz, kütüphanede verilen bu derslerle, öğrencilerimizin bilgi ihtiyacını fark etme, bilgiyi araştırma, analiz etme ve kullanma, eleştirel okuma gibi süreçlerinde yanındadır.
  • Yazar Söyleşileri
    Kütüphanemiz “Yaşayan bir kütüphane” felsefesiyle, yılın belirli dönemlerinde yazar söyleşilerinin ve etkinliklerin gerçekleştiği ferah ve renkli bir yerdir.