Ay'da Yabancı Dil

Ay Koleji,  yabancı dili ana dil öğrenmeye benzer bir sistemle öğrencilerine öğretmektedir. Yabancı dil öğrenme, ana dil öğretim programı ile yakından ilişkilidir. Okul kütüphanemizde ana dilimizi yüksek düzeyde öğretmekteyiz. Biliyoruz ki ana diline hakim öğrenciler, yeni bir  dili daha hızlı öğrenmekteler.

Kampüsümüzde uygulanan çift dilli eğitim programı ile öğrencilerimiz Matematiği, Hayat Bilgisini ve Fen Bilimlerini hem ana dillerinde hem de İngilizce öğrenmektedir ; aynı sınıf içerisinde sınıf öğretmeni ve yabancı dil öğretmeni ile aynı anda çift dilde eğitim almaktadır ; böylece hem İngilizceyi hem de işlenen müfredatı çok iyi öğrenme fırsatı yakalamaktadır.

Ay Koleji tüm sınıflarda Cambridge programını ve kitap kaynaklarını kullanmaktadır.
Ay Koleji  7 yıldır "Cambridge sınav merkezi" olma unvanını kazandı.
Okulumuz  öğrencileri her yıl bu sınavda çok sayıda dünya birinciliği başarısı  kazanmaktadır.

Ayrıca, 5. sınıflarımızda okulumuza yeni başlayan öğrencilerimiz için uyguladığımız haftada  18 + 2 toplam 20 saatlik yabancı dil ağırlıklı eğitim programımız ile öğrencilerimiz sene sonunda  B1 seviyesinde İngilizce dil öğrenmeyi başarmaktadır.

Kütüphanemizde "kitap okuma atölyesi " çalışmasında eserler hem Türkçe hem de İngilizce okutulmaktadır.

İngilizceye ek olarak, 3. sınıftan itibaren Fransızca, ortaokulda ise Fransızca/Almanca yabancı dil çalışmaları sürdürülmektedir.
Öğrenciler bu dillerden herhangi biri ile gündelik yaşamda kendisini rahatça ifade edebilir seviyeye ulaşırlar.